Go Back   CicekSohbet.Net Forumları > Haber bölümü > Dünyadan HaberLer

Dünyadan HaberLer Dünyada NeLer oLuyor...

iran geri adım atmıyor

CicekSohbet.Net Forumları sitesindeki Dünyadan HaberLer - Dünyada NeLer oLuyor... kategorisi altındaki iran geri adım atmıyor isimli konuyu görüntülemektesiniz.

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 01-06-2012, 09:47 AM   #1
Super Moderator
Sezqo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Oct 2011
Üye Numarası: 24052
Arkadaşlar: 0
Konular: 0
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği: Sezqo is on a distinguished road
Standart iran geri adım atmıyor

Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'ndaki deniz tatbikatını henüz tamamlayan İran'ın, bölgede yeni bir tatbikat yapacağı açıklandı.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Fedevi, Fars Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bir ay içinde Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı'nda bir deniz tatbikatı daha yapacaklarını ifade etti. Fedevi ayrıca, bunun, birçok yönden önceki altı tatbikattan farklı olacağını söyledi.

Tuğamiral Fedevi, İran'ın dünya petrol ticareti açısından stratejik öneme sahip olan Hürmüz Boğazı'nı kapatma tehdidinde bulunmasına Batılı yetkililerin tepkisi göstermesine ilişkin olarak da “İran bugün, bölgenin tamamına hakim ve tüm hareketleri kontrol ediyor” dedi.

İran Deniz Kuvvetleri, 24 Aralık 2011 ile 3 Ocak 2012 tarihleri arasında ülkenin güneyindeki karasular ile Hint Okyanusu'nun kuzeyini kapsayan 2 bin kilometrelik bir alanda deniz tatbikatı yapmıştı. İran, bu tatbikat kapsamında aralarında "Kadir" ve "Nur" isimli uzun menzilli füzelerin de bulunduğu çok sayıda silah denemişti.

KARŞILIKLI RESTLEŞME

Tahran, Batı’nın İran’a petrol ambargosu uygulaması halinde, Basra Körfezi’nin kapısı kabul edilen Hürmüz Boğazı’nı deniz trafiğine kapatma tehdidinde bulunmuştu. İran'ın bu tehdidini yinelemesi, Batı devletlerinin çözüm formülü arayışlarını da hızlandırmıştı.

Tahran’ın restine rağmen Körfez civarındaki uçak gemilerini bölgeden uzaklaştırmayacağını açıklayan ve yaptırım kararlarını da iptal etmeyen ABD’nin ardından, AB ülkeleri de İran'dan ham petrol ithalatının yasaklanması konusunda anlaşmıştı.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ise söz konusu yaptırımlardan endişe duymadıklarını ve gerekli önlemleri aldıklarını açıklamıştı.

Verilecek tek karar intikamdır. Bir kan davası, ve bir amacı var boşuna değil. Değerler ve dürüstlük vakti geldiğinde kazanacak, ve zulüm son bulacak biliyorum.
Sezqo isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Bağlantılar
Alt 02-09-2012, 03:18 PM   #2
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Feb 2012
Üye Numarası: 33558
Arkadaşlar: 0
Konular: 0
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği: yeen is on a distinguished road

Ne olacak bu iran'ın hali.
yeen isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Etiketler
adım, atmıyor, geri, iran

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil